“Всички сега в кампанията говорят за социална политиката. Действително социалната

...
 “Всички сега в кампанията говорят за социална политиката. Действително социалната
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Само БСП може да преведе българите през кризата със силната си социална политика

 Open photo

 

“Всички в този момент в акцията приказват за обществена политиката. Действително обществената политика на държавното управление беше доста мощна, като огромна част от нея беше залегнала в съдружното съглашение, с помощта на Българска социалистическа партия. ”

Това съобщи някогашният обществен министър и лидер на листата на “БСП за България ” в Стара Загора Георги Гьоков в предаването “Денят стартира с Георги Любенов ” по Българска национална телевизия.

“Редовното държавно управление направи големи старания и в огромна степен съумя да компенсира инфлацията. Няма осигурително заплащане - за безработица, за пенсии, и обществено заплащане - помощите, увеличено по-малко от 25%. Нека всеки сметне какъв брой е инфлацията и какъв брой са обезщетенията. Майчинството през втората година до неотдавна при едно друго ръководство беше 380 лева, сега е 710 лева Увеличени са детските надбавки с 25%. Увеличихме пенсиите два пъти, следва трето нарастване ”, добави той.

Георги Гьоков бе безапелационен, че до края на годината са обезпечени парите за всички обществени заплащания и който твърди противоположното, е злоумишлен и цели на манипулира обществеността. Социалистът акцентира, че сегашният длъжностен министър на финансите е бил заместник-министър с сектор “Бюджет ” в постоянното държавно управление и обществените заплащания в бюджета са съгласувани с него.

“Не съм склонен с министър Велкова, че е време за икономисване, тъй като, когато се приказва за икономисване, не се приказва, че то би трябвало да пристигна от богатите, а постоянно е за сметка на най-уязвимите групи. Затова Българска социалистическа партия би трябвало да се показа добре на тези избори, тъй като единствено една лява партия във времена на рецесия може да мисли за обществената политика ”, разяснява Гьоков.

“Кризата с газа е преодолима при така наречен диверсификация, което значи отпадане на монопола на един или различен снабдител. Българска социалистическа партия е за договаряния с “Газпром ”, тъй като той е част от тази диверсификация. “Газпром ” е може би най-сериозния международен снабдител на газ и ние няма по какъв начин да си позволим да не преговаряме с тях. Разбира се, толкоз необятен би трябвало да е преговорния развой, че да си осигурим независимостта от единствено един източник. Не бива да се влага политика в енергетиката ”, уточни той във връзка с рецесията с доставките на газ.
По думите на Георги Гьоков, Българска социалистическа партия като една виновна партия е нямало по какъв начин да не взе участие в ръководството, защото то е резултат от серия от избори, след които не се е съставило трайно болшинство. “Ние приехме отговорността да управляваме с дясна партия при ясно написани правила. Коалиционното съглашение беше доста положително, единствено че се появиха непредвидени условия като войната и непредвидено високата инфлация. И, несъмнено, Слави Трифонов, към който имаше упования от всички българи за доста по-отговорно държание, само че там задкулисието си изигра ролята ”, изясни претендентът за депутат от левицата.

В ефира на Българска национална телевизия Гьоков сподели, че Българска социалистическа партия би управлявала още веднъж със старите си съдружни сътрудници, само че единствено при ясно написано и всеобхватно съдружно съглашение. Той бе безапелационен, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи левицата няма по какъв начин да влезе в коалиция, а за “Възраждане ” важи една приказвка - не ги слушайте какво приказват, а ги гледайте какво вършат, припомняйки високия % на съвпадане на техните гласувания в Народното събрание с тези на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

“БСП е поръчител за обществена политика във всяко едно държавно управление и е единствената лява партия, която, влизайки в Народното събрание, може да преведе народа си през тази рецесия с решения в обществената сфера. Ние сме и за постоянна стопанска система и за финансово постоянна страна. Очакваме поддръжка на изборите от всички леви хора с номер 28 в бюлетината за “БСП за България ”. Ще работим за мощна, постоянна и обществена България ”, сподели в умозаключение Георги Гьоков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР